НОВО: Нов облик на витрината ни - НОВО МЕНЮ от понеделник 19-ти юни!

+359 888 776 419
София, ул. Неoфит Рилски 10

Всички знаем родината на пицата, но може би не и това, че първите сведения за приготовление на пица съществуват още при древните гърци и римляните. В съвременния и вариант пицата се появява през XVI век с пренасянето на домата за първи път в Европа.
По-късно пицата става една от туристическите атракции на Неапол.

Също като традиционните италиански пицари, ние имаме наши авторски рецепти за тестото. Правим го с пълнозърнесто или оризово безглутеново брашно и квас. Не ползваме мая или други набухватели.
Всички съставки на пицата са изцяло растителни. За заместител на кашкавала слагаме заливка от кашу, а за домателно пюре пасираме варени домати.
Предлагаме и безглутенова пица.

Пица меню

Мексикана /пълнозърнесто тесто, нахутен салам, чукшки, царевица, доматен сос, заливка от кашу и песто от босилек/

Есенна /пълнозърнесто тесто, кисели краставички, маслини, сушени домати, заливка от кашу и песто от риган/

Верде /оризово брашно, доматен сос, броколи, заливка от кашу и песто от босилек/

В България кюфтетата са една от най-популярните храни. Предлагат се в почти всяко едно заведение. Но за разлика от традиционните, нашите са леки и питателни - приготвени изцяло от растителни съставки.

Предлагаме разнообарзие от кюфтенца с различни съставки, за да задоволим всички вкусове. Също предлагаме порции с микс от кюфтенца, със салати и дипове по избор.

Видове кюфтенца

- с киноа и коприва

- зеленчукови с овесени ядки и цвекл

- нахутени, елдени, картофени и от тиквички

Накъде и без някои от традиционните ни салати и дипове. И тук избираме полезното и сме приготвили Бабагануш, Варшава и Руска салата изцяло от растителни съставки. Също имаме редица домашни сосове и дипове подходящи за разядки или в комбинация с кюфтенцата. Типичен пример е авторският ни хумус с грейпфрут.

Знаете ли, че катмата е ястие от Странджанския район, Родопите и други райони на България? Подобни са на палачинките, но което ги отличава е по-голямата им дебелина и множеството мехурчета в тях. Правим ги от втасало тесто от лимец с квас. Изпичаме ги и добавяме пълнеж от картофки, маслинки, доматен сос и веган сирене.

Несъмнено върхово постижение в кулинарното изкуство, което си заслужава да бъде опитано. В “гнездо“ от просо, картофи и ленено семе сме приготвили елда с доматен сос. От горе сме сложили “яйце на очи“ – изцяло на растителна основа – с кашу, тапиока и хранителна мая.

Една от перлите във витрината ни е картофеният джоб. Съчетава зеленчуци с авторските ни произведения и заместители на традиционни животински продукти - нахутен салам и кашкавал от кашу.

Успяхме да пресъздадем едни от най-утвърдените месни продукти - 🌿 кренвирш и 🍃наденица, които не само не отстъпват, но и превъзхождат класическите такива по вкус, питателност и съдържание на жизненоважни хранителни елементи. Подходящи са за мезе на среща с приятели, при спазване на пости или в комбинация с други продукти за бургери, кренвиршки или добре познатия хот-дог.

Луканка изцяло от растителни съставки! По наша авторска рецепта от цвекло, слънчогледово семе, сушени домати, ленено семе, чиа и подправки. Сушена на ниска температура с цел запазване на хранителната стойност на продуктите и богатството от микро-нутриенти. Подходяща за чаша вино с любимия човек или приятели.

Нахутът e едногодишно бобово растение, което произлиза от Азия. Археологическите сведения сочат, че той е бил използван за храна още в дълбока древност. В съвременния свят е познат с многобройните си полезни и хранителни качества.
Ние направихме салам от нахут, нахутено брашно и домати.

Искате да се храните здравословно, но не искате да се откажете от любимите си мезета? Предлагаме здравословна алтернатива на традиционните луканки, салами и кашкавали. Приготвени по наши авторски рецепти, тези мезета са подходящи за празничната трапеза, срещи с приятели или любимия ни сандвич.

Синьо сирене със спирулина изцяло на растителна основа? С тази съвсем простичка рецепта постигнахме изключително успешна алтернатива на традиционното синьо сирене, което има подобен вид и не отсъпва на вкус. Чудесно мезе за чаша вино или разядка. Нека също да не забравяме и за всички полезни свойства на спирулината известна като една от най-пълноценните суперхрани!

Сушените крекери са чудесен избор за хора стремящи се към сурова храна. Сушенето на ниска температура запазва хранителната стойност на продуктите, съхранява естествения им вид и богатството от микро-нутриенти. Приготвяме ги от елда, слънчогледово семе, ленено семе, суш. домати и подправки.

Торта Гараш – типична българска шоколадова торта, създадена в началото на XX век. През последните десетилетия става все по-популярна и в Западна Европа заради своя чудесен вкус и деликатен аромат. При нас тя е изцяло веган, с наситен шоколадов вкус, топящо се в устата какаово масло и подсладена с фурми. Без захар!

Родината на мъфините е Англия. По-късно се разпространяват и в Америка, откъдето стават известни по цял свят. Нашите шоколадови мъфини правим от пълнозърнесто брашно, какао, сусамов тахан и ленено семе. Захарта тук липсва - фурмите са на власт! В глазурата има сурово какао, какаово масло в изобилие и фурми за сладост.

Баницата е традиционно българско ястие, което се състои се от навити или наредени на пластове листи разточено тесто. Ние избрахме да направим карамелена баница от тиква с пълнозърнеста юфка вместо с кори. Карамелът се получава при разтапянето на захарта при ниска температура. Традиционно се прави от яйца и мляко, но нашият е 100% веган.

Онлайн поръчки с доставка

Посетете ни на място или поръчайте онлайн с доставка за София от тук:

Онлайн поръчки с доставка

Кетъринг меню

Предлагаме здравословно кетъринг меню. Повечето ни храни са направени под формата на хапки, за да са подходящи за кетъринг събития, партита, рожденни дни или други поводи.
Нека осигурим качествена и здравословна храна за нашите деца, близки, гости и приятели.
          TripaAvisor   Foursquare logo   Instagram